Hozzávalók:
- 2 db levelestészta (Lidl-ben kapható jó hozzá)
- 2 cs. szeletelt bacon szalonna
- 60 dkg barna csiperkegomba
- 40 dkg sertésszűz
- 40 dkg pulykamell
- fűszerek (kakukkfű, bors, só)
- 2 db fokhagyma
Elkészítés:
A sertés szűz darabot, valamint a pulykamellet egyben előre fűszerezzük és sütjük. Fűszernek én sót, borsot, kakukkfüvet és kevés mustárt használtam, jól bedörzsölve vele a húsokat.
Minden oldalát serpenyőben lepirítjuk, majd a sütőben elősütjük félkészre.
Addig a gombát aprítógépben a fokhagymával együtt összevágom. Majd ezután forró olajon kakukkfűvel megszórva addig pirítom, amíg a víz el nem párolog róla. Kihűlés után elkészítjük a tekercseket.
A levelestésztákra felrakjuk a baconokat, rákenjük a gombás pépet, majd ráfektetjük az egyikre a pulykasültet, a másikra a sertésszűzet. Szépen, óvatosan feltekerjük, a végeit is, hogy ne csorogjon ki a szaftja. Tojással lekenjük a tetejét, a díszítés egyénileg történik.
Légkeveréses sütőben 180 fokon sütőtepsin kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.