Hozzávalók:
Karfiol, rózsáira szedve
Egy szál sárgarépa
Egy fej vöröshagyma
Két gerezd fokhagyma
Fűszerek, babérlevél, bors
Egy cső zöldpaprika
Egy szál zöldhagyma
Habaráshoz:
Egy deciliter tejszín, egy deciliter tej, egy-két kanál tejföl és egy kanál liszt keveréke.
Levesbetét:
Kb. 10 dkg sajt vegyesen, füstölt és trappista reszelve 3-4 dkg vaj két kanál liszt és egy tojás.
Elkészítése: A sárgarépát kevés olajon lepirítjuk egy gerezd fokhagymával, én egy kocka házi készítésű vegetát is. Felengedjük vízzel, megsózzuk a hozzávalókkal együtt megfőzzük. Végén a habarást hozzáadjuk. Beforraljuk és beleszaggatjuk a galuskákat.
Jó étvágyat!