Egyszerűen fasírtot készítek, ezeket sütő edénybe rakom, közéjük sárgarépa csíkokat, burgonya karikákat helyezek. Leöntöm fűszeres paradicsom szósszal. Ha van házilag készített ketchup, zakuszka, paradicsomlé akkor könnyű dolgunk van vele. Készíthetjük paradicsomlével is. Fűszerezzük tetszés szerint. Használhatunk bazsalikomot, oreganót, kicsi kakukkfűvet, rozmaringot, fokhagymát.
Hozzávalók
- ½ kg darált hús (lehet pulyka is)
- 2 db zsemlye
- 1 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- Só, bors
- 3-4 db burgonya
- 2 db sárgarépa
- 6 dl fűszeres paradicsomlé (nálam 2 dl ketchup, 2 dl zakuszka, 2 dl paradicsomlé)
Elkészítés
Zsemlyéket beáztatjuk langyos vízbe. Apróra vágjuk a vöröshagymát, fokhagymát. Jól kicsavarjuk a zsemlyéket, hozzáadjuk a darált húshoz. A vöröshagymát és fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást. Jól összegyúrjuk. Gombócokat formálunk és belerakjuk egy sütő edénybe úgy, hogy közéjük férjen a szeletelt burgonya és a csíkokra vágott sárgarépa is. Leöntjük a fűszeres paradicsom szósszal. Megsütjük.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!
Tipp: Adhatunk hozzá köretnek medvehagymás burgonyapürét. Ha van készen pestónk, adjunk ebből egy-két kanálnyit a burgonyához.