Nagyjából 1 kg egybe pulykamellből készült. Tölteléke egyszerűen készíthető. Legfőbb fűszere, amit mi szeretünk az a majoranna. Lehet saját ízlésre is formálni. A hús előkészítése egy kis odafigyelést igényel.
Hozzávalók
- 1 kg pulykamell
- 3 db zsemlye
- 25 dkg csirkemáj
- 3 db tojás /egy nyersen, 2 db főzve/
- 10 dkg margarin
- 1 csokor petrezselyemzöld
- Fűszerek 1 evőkanál majoranna, bors, 2 gerezd fokhagyma, indiai fűszerkeverék , só
- Köretnek személyenként 2 db burgonya
Elkészítés
A húst éles késsel kinyitjuk. Kiterítjük, kikloffoljuk. A margarín felével a belső felét megkenjük. Sózzuk, borsozzuk, kevés indiai fűszer keveréket is szórhatunk rá. A zsemlyéket langyos vízben megáztatjuk, jól kicsavarjuk. A csirkemájat kicsi kockára vágjuk. Az áztatott zsemlyékhez adjuk a csirkemájat, vágott petrezselyem zöldet, a kockákra vágott főtt tojásokat, majorannát, zúzott fokhagymát, borsot, sózzuk, hozzáadjuk a nyers tojást. Összekeverjük. Ezt a tölteléket rákenjük a kiterített húsra. Feltekerjük, használjunk hústűt, ezzel össze tudjuk fogatni. Kívül is sózzuk, rákenjük a margarín másik felét, bekenjük hází ketchuppal, szórjuk meg indiai fűszer keverékkel. Egy kis vizet tegyünk a tepsibe. Tegyünk alufóliát a húsra a sütés első részében, majd vegyük le és süssük tovább. Lehet bátran fűszerezni, a pulykahús igényli azt. Köretnek adhatunk vele sült burgonyát. A burgonyákat meghámozzuk, egybe tartjuk és bevagdossuk 1 cm-re úgy, hogy nem vágjuk el teljesen. Rakjunk közé vajat, sajtot, sózzuk, esetleg hagymaszeleteket, vagy fűszereket.
Tipp: A húst egy-két órával a készítés előtt már be lehet fűszerezni
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!