Gyors, egyszerű, finom, főzelék. A saláta külső leveleik megmentésére, felhasználására is nagyon jó. Ne dobjuk ki. Lehet fagyasztani is, mármint a megfőzött leturmixolt szoszt.
Hozzávalók
- Pár darab saláta igény szerint
- 3 gerezd fokhagyma
- Só, bors
- 4 dl tejszín /nálam ez 2 dl tej, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl keveréke/
- 1-2 evőkanál liszt, vagy keményítő a habaráshoz, tejszínhez. /opciós/
- 1 db tojás személyenként
Elkészítés
A saláta leveleket jól megmossuk. Feltesszük főni kevés vízben. Nem kell sokat főzni, pár perc elég. Leturmixoljuk. Visszatesszük főzni, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a fokhagymát, reszelve. Ekkor tegyünk hozzá esetlegesen még vizet. Pár perc forralás után öntsük fel a habarással. A tejszínes keverékbe tegyünk lisztet, vagy keményítőt. Tegyünk egy kevés meleg lét a főzelékből, a hő kiegyenlítés céljából. Készítsük el a tojáslepényt. A tojásokat, egy-két evőkanál tejjel, egy-két teáskanál liszttel, sóval, 1 gerezd reszelt fokhagymával jól keverjük el. Forró olajban, serpenyőben süssük meg lepényként. Beleöntjük a serpenyőbe és nem keverjük meg csak, megfordítjuk, ha az alja megsült. Ilyenkor szórhatunk rá reszelt sajtot.
Tipp. Lehet más feltét is, akár virsli, főtt tojás, nekem most olíva olajban, medve hagymával sajtkockák
JÓ ÉTVÁGAT KÍVÁNOK!