Ezt a rétest nyújtófával kell készíteni, más mint a húzott rétes. Egyszerűbb és azért finom is. Bárki eltudja készíteni. Lehet tölteni sok mindennel. Lehet sós is. A tésztát pihentetni kell a hűtőben, legjobb, ha egy éjszakán át.
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 kis pohár tejföl
- Só
Töltelékhez
- 1 kg alma
- ½ kg cseresznye magozott
- ½ kg túró
- 2 dl búzadara
- ½ csomag vanília puding vagy helyette két kanál keményítő
- Cukor, fahéj, vanília, citromhéj reszelék, ízlés szerint
Elkészítés
A liszthez adunk pici sót, elmorzsoljuk benne a hideg margarint, hozzáadjuk a tejfölt és jól összegyúrjuk. Négy cipót készítünk. Fóliába csomagolva a hűtőben egy éjszakát pihentetjük. Amikor készítjük előtte a tölteléket kell elkészíteni. Az almákat apró kockára vágjuk, de reszelhetjük is, ízlésnek megfelelően. Cukorral, fahéjjal ízesitjük és egy kávés kanál mézes fűszer keverékkel. A cseresznye alá pirított darát tegyünk, azt előbb olajon megpirítjuk, felengedjük forró vizzel, pici sóval, cukorral. A túró töltelékhez reszelt citrom héjat, cukrot, vanilíát és ha száraz a túró teszünk hozzá egy-két kanál tejfölt és egy- két kanál pudingot, szükség szerint. A cipókat még hidegen kinyújtjuk, megtöltjük őket, felcsavarjuk, megkenjük tojással és megsütjük.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!