Kertünkben termő úszós tűzbabból készítettem ezt a zöldséges nyári levest. Bármilyen fejtett puha babból elkészíthető. Zöldségekkel, csipetkével.
Hozzávalók:
1 kg fejteni való bab
- 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa
- ½ db zeller
- 1 db vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- Só, pár szem bors,
- 1 csokor petrezselyemzöld, zellerlevél
- 2 kanálnyi étolaj, 1 evőkanálnyi liszt a rántáshoz
- Pirospaprika
- Csipetkéhez egy db tojás és annyi liszt amennyit felvesz
Elkészítés:
A fejtett puha babot feltesszük főni. Ha félig megfőtt a zöldségeket, fűszereket rakjuk bele. Ekkor szoktam sózni. Mielőtt minden megfő, készítünk egy rántást a liszttel, olajon pirospaprikával a végén. Közben vágjuk bele a petrezselyem zöldet a zeller zöldet a rántásba, engedjük fel a rántást vízzel úgy öntsük a leveshez. Ha forr ekkor tegyük bele a csipetkét.
A csipetkét egy tojással és annyi liszttel amennyit felvesz gyúrjuk kemény tésztává, pici sóval. Ezt a tésztát csipkedjük a levesbe.
Tipp: lehet tálalni tejföllel is, mi nélküle szeretjük.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!