Nem egészen csak dinnyéből készült. Van benne sárgabarack, nektarin is. Illetve a sárgabarack lekvárban főzöm meg a dinnyét. Különleges ízvilág. Felnőtteknek kerülhet a lekvár tetejére egy kupica jóféle pálinka.
Hozzávalók:
- 1 kg sárgabarackból készített lekvár
- 1 db sárgadinnye
- 3 db nektarin közepesen érett
- Gyömbér, ízlés szerint pici kockákra vágva
- 1 csomag befőző cukor steviával
Elkészítés:
Elkészítése nagyon egyszerű, ha a lekvár befőzésnél hagyunk direkt e célra a folyékonyabb részéből, pár üvegre valót. Ezt felforraljuk, belerakjuk apróbb kockákra vágott sárgadinnyét, nektarint, gyömbért. Főzzük addig, míg puhás lesz benne a dinnye, de még nem főtt szét. Ekkor tegyük bele a befőzőcukrot és három percig forraljuk. Majd forrón üvegekbe töltjük. Szokásos módon fejre állítjuk pár percre. Ha szeretnénk az üvegek tetejére még forrón öntsünk egy kis pálinkát, csak a felnőttek kedvéért.
Tipp:Ha marad lekvárunk még frissen készítsünk palacsintát, isteni lesz.
JÓ ÉTVÁGYAT!