Egyszerűen elkészíthető, gyors, könnyű desszert. Egy gulyás mellé elég másodiknak is.
Hozzávalók:
- 4 db zsemlye
- 40 dkg túró
- 2 evőkanál cukor, vanília aroma, vagy cukor
- Ízlés szerint mazsola
- Reszelt citrom héja
- 1 evőkanál vaj, vagy margarin /lágy/
- 2 evőkanál tejföl ha túl száraz lenne a túró.
- Kb. 1 dl tej a zsemlyék locsolásához.
Elkészítése:
A zsemlyék tetejét levágjuk, belsejüket kaparjuk ki. Locsoljuk meg őket kívül-belül cukros tejjel.
A túrót jól keverjük össze a kikapart zsemlyék belsejével és a hozzávalókkal. Töltsük meg vele a zsemlyéket és süssük meg.
Tálaljuk, friss gyümölcsökkel, vagy fagyasztóból, vagy vanília sodóval.
JÓ ÉTVÁGYAT!