Sertéskaraj gombával töltve, egy nagyba tekerve. Vele sült burgonyával, répával, almával kitűnő választás akár ünnepre is. Készült hozzá egy fűszeres alma csatni is. Hidegen szeletelve, körözöttel töltött kigyóuborka, paprika is szeletelve készülhet hidegtál, uzsonnára, vagy vacsorára.
Hozzávalók
- 1 kg csont nélküli sertéskaraj
- ½ kg gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 15 dkg reszelt sajt
- 5 dkg vaj, vagy margarin
- Só, bors, pici mustár egy-egy kanál kb. ketchup /házi/ olaj keverék a kenéshez
Csatni
- 1 kg savanykás alma
- 2 fej vöröshagyma
- 10 dkg aszalt vörös áfonya
- Fűszerek: római kömény, koriander, bors, kurkuma, gyömbér, só /egy-egy kávéskanálnyi/
- Cukor, almaecet igény szerint
Elkészítés
A gombát megpároljuk a hagymákkal, kevés olajon, sózzuk, borsozzuk. Ha kész ütünk rá egy tojást s már ezzel nem sütjük. A reszelt sajtot ha kihült hozzákeverjük. A karajt szétnyitjuk, kb két vágással és kapunk egy nagyobb lapos darabot. Kissé kiverjük, megkenjük margarinnal megtöltjük a gombával, feltekerjük, hústűvel összefogjuk. Megkenjük a mustáros, ketchupos keverékkel. Sütőzacskóba tesszük. Félig sütjük, levesszük róla a zacskót és a tepsibe tetszés szerint burgonyát, egészben, répát, almát teszünk és készre sütjük.
Az alma csatnit elkészítjük. A feldarabolt, hámozott almát a hozzávalókkal megfőzzük, jó puhára, hogy szét essen nem fontos turmixolni.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!