Egyszerű elkészítés, almával, zellerrel, főzve, pirított napraforgómaggal tálalva.
Hozzávalók

- 2 db cékla
- ½ db zellergumó
- 1 db savanykás alma
- ½ db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- Narancshéj
- 1 dl tejszín
- 1 dl tej
- 1 evőkanál keményítő (vagy liszt)
- Só
- Olaj

Elkészítés
Céklát, zellert meghámozzuk, lekockázzuk. Almát is összevágjuk. Vöröshagymát apróra vágjuk. Olajon megpároljuk a hagymákat. Hozzáadunk sót, vízet másfél liternyit. Beletesszük a céklát és a zellert. Félig főzzük meg, ekkor adjuk hozzá az almát és a reszelt narancshéjat. Puhára főzzük. Leturmixoljuk, adunk hozzá egy deciliter tejet és ugyanannyi tejszínt, egy evőkanál keményítőt ezzel is összekeverjük. Felforraljuk.
Tipp. Tálaljuk napraforgómaggal, sajtos pirítóssal

JÓ ÉTVÁGYAT!