A csicsóka édeskés zöldségféle, házi kertekben szinte gondoskodás nélkül is megterem. Nyersen is fogyaszthatjuk, mi szeretjük, nekünk is terem a kertünkben.
Hozzávalók:
- Tengeri haltörzs
- Liszt, burgonyapehely, zsemlyemorzsa szükség szerint
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- 1 kávéskanál piros fűszerpaprika
- Fokhagyma szükség szerint
Körethez:
- Sárgarépa, cékla, lila hagyma
- Fokhagyma, babérlevél
- Balzsamecet, kevéske mézzel
- 2 db csicsóka
Zöld salátához:
- Jégsaláta, kígyó uborka, színes kaliforniai paprika, paradicsom
- Mozarella sajtgolyók
- Balzsamecet
Elkészítés:
A megtisztított halakat mindkét oldalán bevagdossuk és a nyílásokba fokhagyma szeleteket rakunk, kissé megsózzuk. A liszt, burgonyapehely, zsemlyemorzsa, piros paprika keverékében megforgatjuk és sütőpapírra helyezve sütőben megsütjük. Locsoljuk meg olajjal.
Csicsókát kevés vízben főzzük meg és turmixoljuk le az öntethez. Ehhez semmilyen más ízesítés a són kívül nem szükséges.
A körethez valókat sütőben süssük meg, megszórva egy kis fokhagymaporral is.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!