Könnyed, lágy cukormentes desszert, tejszínes vanília pudinggal, formában.
Hozzávalók:
- 3 db körte
- 1 db tortazselé színtelen
- 1 db vanília puding
- 2 dl növényi tejszín cukormentes
- 2 evőkanál eritrit+stevia édesítőszer
- 2,6 dl víz
- Citromlé
- 10 db baba piskóta
- 3 dl tej
Elkészítés:
Először elkészítjük a vanília pudingot 3 dl tejjel és egy evőkanál édesítőszerrel, előírásnak megfelelően és kihűtjük.
Felverjük a tejszínhabot és a kihűlt pudinghoz keverjük.
A körtéket héjastul vékonyra szeleteljük és a vízben, citromlével, fél kanál édesítővel, kissé megfőzzük. Kiszedjük a léből és kihűtjük mindkettőt. Majd elkészítjük a tortazselét fél kanál édesítővel keverve a visszamaradt körte levével, előírásnak megfelelően.
Összeállítjuk, a desszert gyűrű aljára rakjuk a körte szeleteket, erre ráöntjük a zselét. Kicsit hűtsük le, majd a vaníliapudingot öntsük rá. Végül rakjuk rá a baba piskótákat.
Legalább 6 órára hűtőben pihentessük.
/Tálaláskor kifordítjuk a formából és így lesz felül a zselés körte/
JÓÉTVÁGYAT!