Ha megunjuk a rántott karfiolt, készítsük el ilyen módon, egy kis hússal, sonkával feldobva, sütőben sütve.
Hozzávalók:
- 1 közepes nagyságú karfiol
- 50 dkg darált pulykamell
- 10 dkg bacon szalonna, szeletelt
- 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma
- Só, bors, piros fűszer paprika /ízlés szerint/
- 2 db tojás
- 1-2 evőkanál zsemlyemorzsa
- 2 evőkanál olaj
- Pár db burgonya
Elkészítés:
A karfiolt előfőzzük sós vízben, félig, maradjon egyben.
Hagymát dinszteljük meg olajon, adjuk a darált húshoz, a fokhagymát is reszeljük hozzá, üssük bele a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, tegyünk bele piros őrölt paprikát és egy kanál olajat, mert a pulykahús elég száraz, kötésképpen még zsemlyemorzsát.
Masszát jól dolgozzuk össze és fedjük be vele a karfiolt. A bacon szalonnával tekerjük körbe, rögzítsük fogpiszkálóval, hogy fel ne pöndörüljön. Tepsibe süssük, rakjunk mellé burgonyát hasábokra vágva. Mérsékelt hőfokon, süssük, végén pedig pirítsuk le.
Szeletelve tálaljuk, akár a tortát.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ!