Szeretjük a tengeri halakat. Most kókusz zsírt használtam a készítésnél, sütőben sütve. Több hetes diéta idején különféle zöldség köretekkel készítve.
Hozzávalók:
- Tengeri hal /hekk törzs/
- Burgonyapehely, kukoricaliszt igény szerint
- 1 fej fokhagyma
- Só
- Kókuszzsír
Köretekhez:
- Burgonya, édesburgonya
- Spárga
- Bacon szalonna igény szerint
- Franciasaláta
- Nagyobb paradicsom pár darab
- Joghurt 2 dl, egy teáskanál mustár, 1 evőkanál olívaolaj, citromlé, édesítő igény szerint
- 10 dkg sajt
Elkészítés:
Közepes burgonyákat héjában félig főzzük meg. Héját majd szedjük le. Vagdossuk be úgy, hogy ne vágjuk át teljesen. A nyílásokba rakjunk szeletelt sajtot. Tetejüket szórjuk meg reszelt sajttal. A spárgákat tekerjük be bacon szalonnába. Édesburgonyát hasábokra vágjuk. Szórjuk meg nekünk tetsző fűszersóval. Ezeket mind rakjuk a hal mellé sülni. A halakat miután jól megtisztítottuk vagdossuk be, a nyílásokba rakjunk szeletelt fokhagymát és locsoljuk meg kókuszolajjal. Forgassuk be a burgonyapehely és a kukoricaliszt sós keverékébe, amelybe egy kis piros paprikát is tehetünk. Sütőpapírra téve sütőben süssük ropogósra.
Joghurtból, mustárral, olajjal, citromlével, édesítővel készítsünk egynemű öntetet a franciasalátához, melyet előre megfőztünk. A paradicsomok tetejét szépen vágjuk le, belsejüket kaparjuk ki. Töltsük mega francia salátával, a tetejüket tegyük vissza.
Tipp. Én most görög joghurtot használtam
JÓ ÉTVÁGYAT!