Saját termésből készült vegyesen a cseresznye lekvárom. Kevés meggyet is raktam hozzá, nem akartam veszni hagyni mert nem sok termett. Ribizliből, málnából fél kilónyi került bele, amely feldobta ezt a cseresznye lekvárt.
Hozzávalók:

- 3 kg magozott cseresznye
- ½ kg málna és ribizli
- 1 maroknyi meggy
- 1 citrom leve
- 80 dkg cukor
- 1 dzsemfix
- 1 mokkáskanálnyi natriumbenzonát

Elkészítés:
A kimagozott cseresznyét még egyszer átmosom, jól lecsepegtetem a többi gyümölccsel együtt. A citromlevével meglocsolom, teszek rá 30 dekagrammnyi cukrot és állni hagyom pár órát. A levével együtt leturmixolom. Felteszem főni a cukorral. A cukorból egy kanálnyit keverek a dzsemfixhez. Miután megfőtt a lekvár ezt akkor teszem hozzá. Ahogy fő, leszedem a habját. Mikor már nem habzik majdnem már kész. Ez egy fél óra kb. Ekkor hozzá teszem a dzsemfxet és folyton keverve nagy lángon forralom 3 percig. Hozzákeverem a natriumbenzonátot is. Üvegbe rakom, lezárom, fejre állítom pár percre és kész is van.

Jó ízt kapott a többféle gyümölcstől, nem lett túl édes sem, savanykás gyümölcsök hozzáadásával épp elég lett ez a cukor mennyiség hozzá.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!