Régi időkben készítettek így különféle likőröket. Legalábbis az én környezetemben. Leginkább aromákat használtak és házi pálinkából. Ez most eper és szamóca gyümölcsből készült.
Hozzávalók:
- ½ kg eper, szamóca vegyesen
- ½ liter házi vegyes gyümölcs pálinka
- 25 dkg cukor
- 3 dl víz
- 1 db vanília cukor
Elkészítés:
Az epret egy befőttes üvegbe rakjuk. Felöntjük a pálinkával. Legalább egy hétig, vagy tíz napig hagyjuk benne, lezárva. Néha rázogassuk fel. Majd ezután szűrjük le. Főzzünk szirupot a vízzel és cukorral. Hűtsük le. Keverjünk bele egy vaníliacukrot is. Az egészet öntsük össze. Ezzel kész. Töltsük jól zárható üvegekbe.
JÓ KÉSZÍTÉST, EGÉSZSÉGÜNKRE!