Húsok finomabbak ha pácoljuk sütés előtt. Vele megsül a burgonya is. Előző este mindig rakjuk pácba, hogy egy éjszakát, de legalább 4-5 órát legyen benne. Másnap egy kis elősütés után (serpenyő) mehet a tepsibe, mellé a burgonya és egyszer-kétszer megöntözzük, hamar elkészül. Tudtam adni hozzá zsenge bébi salátát, ami így február közepén bizony igazán jól esik, főleg, hogy a saját kertemből származik.
Hozzávalók
- 4 szelet tarja, csontos (1 kg)
- 1 kg burgonya és 1 db édesburgonya
- Páchoz. 2 evőkanál mustár, 1 dl vörösbor, 3 gerezd fokhagyma reszelve, só, bors, 3 evőkanál étolaj,1 teáskanál ketchup, só.
- Rózsabors igény szerint
- A burgonyához házilag készített zöld fűszerek, 1 ágacska rozmaring
Elkészítés
A tarja szeleteket kissé kiverjük. Mindkét oldalukat átkenjük a páccal és egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Ráöntjük a maradék páclét is. Másnap, forró olajban a húsokat, egyenként átsütjük, mindkét oldalát, pár percig. A burgonyákat négy cikkbe felvágjuk. Zsírozott tepsibe rendezzük az egészet. A húsokra szórjunk frissen tört rózsaborsot. A burgonyákat meghintjük a zöld fűszerekkel. Mellé raktam egy édesburgonyát, egészben, amelyet előbb ki kell venni, mert hamarabb sül meg.
Saját termésű bébi salátával tálaltam.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!