Pikk pakk elkészül pár összetevőből és még finom, egészséges is. Ízesítve egy kis naranccsal, gyömbérrel. Feltétnek pedig lehet akár egy kis pirított sárgarépa kockákkal gazdagítani.
Hozzávalók

- 3 db édesburgonya
- 3 db sárgarépa
- 1 db narancs
- 1 kis darabka gyömbér
- Fél vöröshagyma, 1 db fokhagyma
- 2 dl tejszín, vagy kókusztej
- Pici só
- 1-2 kanál vaj, vagy margarin
- Méz igény szerint

Elkészítés
A burgonyákat pici sóval, 5-6 dl vízzel megfőzzük. Végén még a főzés befejezése előtt tegyük hozzá a narancs levét, valamint a reszelt gyömbért. A tejszínnel együtt pépesítsük. Forraljuk fel ismét. A hagymákat vágjuk fel apróra. A répákat is. Pirítsuk le margarinon a répákat, dobjuk rá a hagymákat is a sütés befejezése előtt, hogy ne égjen oda. Tálaláskor tegyünk egy kicsit a leves tetejére.

JÓ ÉTVÁGYAT!