Olasz színes tésztából, csirkemellel készítve ebédre, vacsorára.
Hozzávalók
- 40 dkg háromszínű olasz tészta
- 40 dkg csirkemell
- 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma
- 2 db paprika 1 db piros húsú 1 db zöld
- Fél jégsaláta
- 2 db zöldhagyma, vagy póréhagyma
- 1 csokor petrezelyemzöld
- 10 dkg sajt
- Balzsamecet, olívaolaj, házi ketchup igény szerint
- Só, őrölt fehérbors, rózsabors igény szerint
Elkészítés
A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon lepirítjuk. Sütés közben rászórjuk a felkarikázott paprikákat, vöröshagymát, fokhagymát. Készre sütjük. Forrásban lévő sós vizben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük. A főzőlevéből keveset tegyünk a kész húsra. Összeállítjuk a salátát. Jégsaláta leveleit aprókra tépkedjük. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A zöld csemege, vagy póréhagymát felkarikázzuk. Összekeverjük a tésztát a hússal. Megszórjuk petrezselyemzölddel, hozzákeverjük a salátát, zöld hagymákat. Egy-két kanál olíva olajjal, ketchuppal meglocsoljuk. Színesebbé tehetjük, rózsabors szórással, krémes balzsamecettel. Tálaljuk reszelt sajttal.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!