Gyors, egyszerű krémleves, forrón téli napokra. Csodásan melengető. Nem igényel sok időt és hozzávalókat sem.
Hozzávalók
- 2 nagy db vöröshagyma
- 1 db póréhagyma, vagy zöld csemegehagyma
- 5 dkg margarin /vaj/
- 1 bő evőkanál liszt, vagy keményítő
- ½ liter tej
- 1 dl tejszín
- ½ liter víz
- 1 mokkáskanál fehérbors őrölt
- Sajt igény szerint
Elkészítés
A felvágott vöröshagymát a margarinon megpároljuk, hozzáadjuk a lisztet kicsit lepirítjuk, felengedjük a tej, víz és tejszín keverékkel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk. Ha krémesre szeretnénk, turmixoljuk le. Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott zöldhagymával, rózsaborssal, Locsoljuk meg kicsit olívaolajjal, adjunk hozzá reszelt sajtot, vagy pirítóst.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!