Gombák is finomak rántva. Ha rizzsel kínáljuk, mindig készítsünk hozzá valamilyen öntetet. A gombák, zöldségek panírozása egyszerűbb, ha sűrű palacsinta tésztába forgatjuk előbb, azután a morzsába.
Hozzávalók

- ½ kg gomba
- 2 db tojás
- Liszt igény szerint
- Zsemlyemorzsa szükség szerint
- Olaj a sütéshez
- Rizs egy csésze (2,5 dl)
Céklalé 2 csésze (2×2,5)
Öntet

- 1 csésze krémes görög joghurt
- 1 evőkanál mustár
- 1 dl olaj (fele olíva)
- Édesítő
- Kevés fehér bors
Elkészítés
A gombafejeket megmossuk. Sós vízben pár percig főzzük. Kiszedjük, lecsepegtetjük. Palacsinta masszába forgatjuk, majd zsemlyemorzsába. Kisütjük bő olajban. A rizst megmossuk. Kevés olajon pirítsuk meg. Öntsük fel a céklalével, sózzuk. Teljes takarékon lefedve pároljuk meg. Az öntetet készítsük el. Olaj, mustár pici adagokban keverjük egyneművé. Adjuk hozzá a joghurtot a fehér borsot keverjük jól össze. Ha szükséges adjunk hozzá cukrot, sót.

JÓ ÉTVÁGYAT!