Ez az étel is a diétámhoz kapcsolódik. Tudjátok, amikor csak zöldségek, gyümölcsök és húsok mehetnek. Elkészítése kókuszzsírral, leginkább zöld fűszerezéssel és nem összetett porokkal, ízfokozókkal történik, mert az tilos, ugyanúgy mint a feldolgozott élelmiszerek is.
Igaz a csirkeszárny azért nem igazán sovány hús.
Hozzávalók
- 8 db csirkeszárny
- 4 db közepes burgonya
- 1 db édesburgonya
- 1-2 db alma
- 4 gerezd fokhagyma, só
- 1 db csillagánizs, 2-3 db szegfűszeg, fahéj, ízlés szerint
- Kókuszzsír 1-2 evőkanál
- Jégsaláta, vagy fejes saláta igény szerint
Elkészítés
A burgonyákat meghámozzuk. A fehér burgonyát egészben hagyjuk, az édes burgonyát felszeleteljük. A fokhagymát apróra lereszeljük és a puha kókuszzsírba keverjük, ezzel kenjük át a megsózott csirkeszárnyakat. Egy sütőedényben rakjuk a burgonyákat és a húst is. Nem kerül alá semmi. Fedjük le alufóliával. Süssük meg. Ha már puha vegyük le róla a fóliát (kb. fél óra múlva) és pirítsuk meg. Az almákat hámozzuk meg, a csillagánizzsal, fahéjjal, szegfűszeggel és épp, hogy ellepje annyi vízzel főzzük puhára. Nem kerül más hozzá, a diéta miatt sem cukor, sem édesítőszer sem kerülhet bele. Pépesítsük, szószként fogyasztjuk a hús mellé.
Tipp: Adjunk hozzá zöld salátát csak natúrban. Még egy jó tanács az édesburgonyát, ha együtt rakjuk be sütni, akkor egy l5-2o perc múlva szedjük ki. Vagy később rakjuk hozzá. Sütési ideje rövid jobb ha, egy kicsit roppanós.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!