Sokak számára a májas ételek nehéznek tűnhetnek. Néha azért ezekből is kell fogyasztanunk. Megpróbáltam egy kímélőbb ételt belőle. Ez az étel is hamar elkészül. Hozzá pár szem burgonya, egy marék zöldbabból kaprosan szósz. Zöldbab fagyasztott saját termés.
Hozzávalók
- Csirkemáj igény szerint ( én most 4 nagyobb darab)
- 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma
- 1 db zöld és 1 db piros paprika
- Só, pici bors
- Majoranna bővebben
- 1 jó marék zöldbab hozzá egy kis kapor
- Kevés kókusztej (1-2 kanál) a zöldbabhoz
- Kókuszzsír a sütéshez
- 4 db burgonya vízben főzve
Elkészítés
A csirkemájat gondosan megtisztítjuk az erektől. Felvágjuk a hagymákat, paprikát is nem kell apróra, szeletekre is jó. Kókuszzsírt hevítünk, ebbe rakjuk a májakat csak úgy natúrban, de fedjük le, hogy ne fröcsköljön. Átsütjük, legalább fehéredésig. Ekkor szórjuk rá a hagymákat, paprikát, borsot és a majorannát. Süssük meg, végén sózzuk. Közben főzzük meg a zöldbabot, hozzáadva a kaporral együtt, kis sós vízben. Az egészet a kókusztejjel együtt mixeljük le. Tálalhatjuk még főtt burgonyával, salátával is, házi savanyúsággal.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!