Konzerv kukoricából készített, kókusztejes, sült hagymakarikákkal, chipsszekkel. Egy kis fekete erdei sonka, édesburgonya chips, sült kukorica feltét és már elég tartalmas leves. Diétázóknak egyszeri étkezéshez elegendő. (Két személynek)
Hozzávalók
- 1 doboz kukorica konzerv
- ½ liter kókusztej
- 4 szelet sonka
- 4 vékony szelet édesburgonya
- 1 db vöröshagyma, 1 db fokhagyma
- 1 kávéskanál kókuszzsír
Elkészítés
A vöröshagymát egész karikára vágjuk fel, a karikákból majd pirítsunk a levesünk tetejére. A leeső részeket aprítsuk fel a kókuszzsíron. Öntsük fel kókusztejjel, picit sózzuk, esetleg borsozzuk. A kukoricából egy-két kanállal vegyünk ki, a többit adjuk a kókusztejhez és főzzük meg. Reszeljük bele a fokhagymát. Turmixoljuk le a háromnegyedét, így marad benne egész szem is. A hagyma karikákat kevés kókuszzsíron pirítsuk meg, szedjük ki és ebben a visszamaradt zsírban a kukorica szemeket, amit kivettünk, szintén pirítsuk le. A sonkát is. Az édesburgonya szeleteket én mikróban pár perc alatt szárítottam, chips állagura.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!