Nyáron könnyű elkészíteni, mert még sütőt sem kell használni. Az unokák nagy kedvence, olyannyira, hogy az egyik még meg is tanulta a készítését. Persze megint a legkisebb. 🙂
Hozzávalók
- 50 dkg darált keksz
- 2 dl víz
- 4 ek cukor
- 20 dkg margarin
- 1 db rum aroma
- 1 db mandula aroma (zöld)
- 2 ek kakaó
- 80 g csoki (tésztába)
- 80 g csokiöntet
- 1 tk étolaj
A vizet összeforraljuk a cukorral, langyosra hűtjük. Ráöntjük a kekszre, rátesszük a margarint és jól összedolgozzuk. Kettéválasztjuk a tésztát, az egyik tésztába a rum aromát a kakaóport és a 80 g. csokit összedolgozzuk. A másik tésztát a mandula aromával jól összedolgozzuk.
Sütőpapíron egymásra nyújtjuk a kettő tésztát tégla alakba. Egybe felcsavarjuk a tésztát.
A 80 g csokit egy tk. étolajjal felolvasztjuk, akár mikróban is alacsony hőfokon, majd ráöntjük a tekercsre.
Jó étvágyat!
Pirimama