Nem tudom miért irtóznak a gyerekek minden olyan ételtől ami zöld (tisztelet a kivételnek).
Ezzel a recepttel azonban megszerettethetjük ezt a színt is velük.
Hozzávalók:
- 1 csomag brokkoli
- pár szem krumpli
- fél vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
- tejszín (vagy tej és tejföl keveréke)
- 1 lapos ek. liszt
- leveskocka (persze a húsleves alaplé még jobb, de az nem mindig van otthon)
A krumplit közepes nagyságú kockára vágom, a brokkolit szétszedem a rózsáira. A hagymát és fokhagymát egy kis zsiradékon (étolaj, kókuszszír, vagy sertészsír) megfuttatom, majd rászóróm a krumplit és a brokkolit. Felfőzöm annyi vízzel, hogy ellepje, sózom és borsozom, kis szerecsendiót is reszelek bele.
Ezután turmixolom, de lehet használni botmixert is a főzőedényben.Ekkor beleöntöm a tejszínt (vagy a tejes tejfölt). Aki sűrűbben szereti a levest, az ezekbe tehet egy lapos kanál lisztet is előzőleg elkeverve velük.
Ekkor újra felfőzzük a levest, ízlés szerint kicsit utánasózunk, vagy belerakjuk a leveskockát. Pár perc után már kész is, pirított zsemlekockákkal vagy levesgyöngyökkel tálalva, kaporlevéllel díszítve csodálatos étel.
Jó étvágyat!
Pirimama