A legkisebb unokám imádja az olaszos, tésztás ételeket. Ez a recept olyan egyszerű, hogy kis segítséggel még Ő is meg tudja csinálni. 🙂
Hozzávalók
- 250 g lasagne tészta
- 1/2 kg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa (reszelve)
- 1 db fehérrépa (reszelve)
- 1 szelet zeller (reszelve)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint bazsalikom
- ízlés szerint oregáno
- 1 dl házi ketchup
- 3 db érett paradicsom
- 1/2 liter paradicsomlé
- 5 dl tej
- 10 dkg margarin
- 2 ek liszt
- ízlés szerint szerecsendió
- 40 dkg reszelt trappista sajt
- 2 evőkanál étolaj
Étolajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a darált húst, rárakjuk a fokhagymát pirítjuk, rátesszük a reszelt, sárga-, fehérrépát, reszelt zellert, bazsalikomot, oregánót, borsot és sózzuk. Öntünk hozzá 1 dl vizet és 15 percig pároljuk. Hozzáadunk 3 db kockára vágott, érett paradicsomot és 10 percig pároljuk.
Elkészítjük a bechamelt. A margarint felhevítjük 2 ek liszttel, világosra pirítjuk, felengedjük a tejjel és beforraljuk. (Ha sűrű, igény szerint pótoljuk a tejet). Reszelünk rá szerecsendiót. A húsunkhoz hozzáadjuk a paradicsomlét és a ketchupot. 5 perc forralás után hozzáadjuk a bechamelt. Kész a szósz.
A lasagne összeállítása.
A sütőedény aljára terítünk 1 merőkanál szószt. Lerakunk egy sor tésztát, befedjük szósszal, beszórjuk reszelt sajttal. Ezt addig végezzük, amíg el nem fogy a hozzávalónk. A végén tésztaréteggel zárjuk, szósszal, sajttal befedjük.
Jó étvágyat!
Pirimama