Csupa zöldségek a karfiol steakon. Rántva könnyedén egy könnyed ebédre, vagy vacsorára. Semmi hús. Locsolva a zöldség egy finom krémes balzsamecettel. A rántotthoz pedig olaszos, házi ketchup.
Hozzávalók:
- 1 db karfiol
- Mindenféle zöldség. Uborka, retek, paprika, paradicsom, póréhagyma, lila hagyma stb.
- 2 db tojás
- 1-2 dl tej
- 2 evőkanál liszt opcionális
- Zsemlyemorzsa igény szerint
- Só, bors
- Balzsamecet krém
- Házi ketchup a tálaláshoz
- Olaj a sütéshez (olajsütő)
Elkészítés:
A karfiolt közepén elvágjuk, onnan vágunk egy éles késsel egy –két nagyobb szeletet úgy, hogy egybe maradjon. A többit rózsáira szedjük. Sós vízben előfőzzük, ne túl puhára. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Elkészítjük a panírhoz a sűrű palacsinta tésztát. Tojás, liszt, tej. Akkor jó ha, belemártjuk a karfiolrózsát nem folyik le róla. A tészta nagyban megkönnyíti a panírozást. Ezután már csak a morzsába kell hempergetni. Bő olajban lehet sütni. A karfiol steakhoz használjunk inkább vajat, vagy margarint. Kicsit borsozzuk és forró margarinon süssük mindkét oldalát pirosra. A zöldségeket vágjuk tetszőlegesre, halmozzuk a steakra, locsoljuk meg balzsamecettel. Bátran mondhatjuk, hogy ez egy diétás étel.
Tipp. Ez az étel lehet egy húsétel gazdag körete, vagy hidegtálhoz is kitűnő lehet.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!