Az almás sütik mindig finomak. Lehet pite, lepény, sütőporos, élesztős, kevert. A kevert tésztás egy kicsit más mint a többi. Biztosan ismert a receptje, de én a saját ízlésemre formálva készítettem el. Cukor minimális van benne, helyette steviát használtam. Egy illatos gyümölcs teával délutánra, őszi időben nincs is jobb annál.
Hozzávalók:

- 40 dkg liszt
- 4 db tojás
- 15 dkg margarin + 5 dkg házi zsír (helyette lehet 25 dkg margarin)
- 1 púpos kanál porcukor + 1 kanál eritrit stevia (vagy 20 dkg cukor)
- 2 dl tej
- 1 sütőpor
- 1 vanília
- 1 kg reszelt alma
- Citromlé
- Fahéj
Elkészítés:

A zsiradékot a cukorral jól kikeverjük. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, jól kikeverjük, egyneművé. Ha ez nem akarna sikerülni, akkor egy kanál lisztet adjunk hozzá a már kimértből. A tejet adagolva adjuk hozzá, így keverjük tovább. Végül a sütőport keverjük a lisztbe és adjuk hozzá a masszához, keverjük simává. A reszelt almát jól nyomkodjuk ki a levéből, adjunk egy kis citromlevet, fahéjat, édesítsük, ha szükséges. Egy közepes tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A tészta felét kanalazzuk bele, simítsuk el, rakjuk rá a reszelt almát, kanalazzuk rá a tészta másik felét, jól simítsuk el, hogy a az almát fedje be. 170-180 fokon legalább fél órát süssük.

JÓ ÉTVÁGYAT!