Igazi őszi süti, amikor a konyhát belengi a fahéj, sütőtök karamellás, méz illat. Végy egy közepes sütőtököt, darabold fel, süsd meg. Ebből jut a csemegézni, meg a muffinba is. De ha nem fogy el az enni szánt sütőtök, akkor másnap a maradékot használd fel a sütihez. Kétoldalú felhasználása a dolognak.
Hozzávalók:
- 25 dkg sült tök pürésítve
- 15 dkg liszt
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál eritrit stevia keverék
- 8 dkg margarin, vagy 8 cl olíva olaj
- 2 db tojás
- 1 sütőpor
- 1 csip só
- 1 teáskanál fahéj, ízlés szerint vagy gyömbér, vagy mézeskalács fűszer
Elkészítés:
A nedves anyagokat, tojásokat, sütőtök pürét, mézet, édesítőt, margarint jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amiben elkevertük a sütőport, fahéjat, fűszereket, csípet sót. Jól kikeverjük, ha szükséges lenne, adjunk hozzá egy-két kanál tejet. A muffin sütőbe helyezzünk muffin papírokat, mindegyikbe egy kanál masszát tegyünk, ha marad, azt osszuk el egyenletesen mindegyikbe. Süssük meg, általában 180 fokon szoktam.
Tipp: az édesítő és méz helyett lehet cukorral is, akkor 10 dkg barna cukor az ideális.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!