Szeretjük a ragus ételeket. Könnyedebb formában, ízekben. Hozzá egy finom házilag készített tésztával, vagy egy finom olasz spagettivel. Ez most az utóbbival készült. Ha előző este bepácoljuk a húst, másnap pikk-pakk elkészül.
Hozzávalók
- ½ kg csirkemell filé
- 20 dkg sárgarépa, 20 dkg fehérrépa
- 1 db vöröshagyma
- Só, mustár, bors, citromlé
- 2,5 dl tejföl, vagy 1 dl tejszín + ldl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- Olaj sütéshez
- 25 dkg olasz spagetti
Páchoz: 1 evőkanál mustár, őrölt bors, 2-3 db babérlevél 2 evőkanál étolaj, ½ dl száraz fehérbor
Elkészítés
Előző este tegyük pácba a csirkehúst. A csirkemellet szeleteljük vékonyra. A páchoz valókat keverjük össze. Öntsük a hús csíkokra. Tegyük zárható dobozba egy éjszakára a hűtőbe. Másnap vágjuk apró kockákra a répákat. Vöröshagymát is. Hevítsünk olajat, tegyük bele a répákat, kicsit süssük, tegyük hozzá a vöröshagymát forgassuk át, tegyük hozzá a csirkehúsokat a páclével együtt. Forraljuk át, pároljuk meg. Készítsük el a tejfölös habarást egy kanál liszttel sűrítsük. Öntsük a húsra. Ízesítsük citromlével, ha szükséges még mustárral, pici cukorral.
Tálaljuk spagettivel
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!