Gazdagon készített sütemény, nevezhetjük tortának is. Sárga és kakaós piskóta kell hozzá. Dúsítva babapiskótával a közepén. Csokoládékrémmel bevonva. Díszíteni lehet bárhogy, szépen, nekem ez most nem a legszebbre sikerült, valahogy nem vagyok jóba tortadíszítő eszközökkel.
Hozzávalók
- 8 db tojás a kétféle piskótához
- 8 kanál liszt
- 3-4 kanál eritrit stevia
- 1 sütőpor
- 2 kanál kakaó
- 25 dkg baba piskóta (igény szerint)
- 1 csomag házi krémes krém (hozzá előirásnak megfelelő) tej 7-8 dl
- 10 dkg étcsoki
- 1 dl tejszín (hulala)
- 10 dkg vaj, vagy margarin
- 2-3 kanál baracklekvár
- 2 dl főzött kávé
Elkészítés
Nyolc tojásos piskóta szokásos módon készítve, felébe a kakaó, így lesz két lapunk. Az egyszerű megoldása a sütésnek, egy tepsiben a kettőt, sütőpapírt használunk. Egyszerűen csak feléig tesszük a sárgát és a másik felébe pedig a kakaósat, nem baj ha egy kicsit összefolynak. Elkészítjük a krémet előirás szerint. A babapiskótákat kávéba rakjuk egy pillanatra. Az egyik lapot megkenjük baracklekvárral, a krém felét rákenjük, kirakjuk babapiskótákkal, rákenjük a krém másik felét is. A másik lap alsó felét is megkenjük baracklekvárral, ráhelyezzük a krémre, kissé lenyomkodjuk. A csokival, tejszínnel vajjal készítünk egy krémet, amelyet felmelegítünk, kihűtünk és utána robotgéppel habosítjuk. Az egész sütit bevonjuk vele. Díszítés, ízlés, igénynek megfelelően.
JÓ ÉTVÁGYAT!