Tartalmas étel, sok hozzávalókkal. Lehet készíteni csirkemellből is, az is finom. Köretként házi tarhonyát készítettem, friss saját bébi salátával.
Hozzávalók



- 6 szelet borjúhús
- 25 dkg csirkemáj
- 40 dkg gomba (barna csiperke)
- 1 csésze zöldborsó (mirelit)
- 2 szelet füstölt szalonna
- 2 db vöröshagyma 1 db zöldpaprika 1 db paradicsom
- 1 evőkanál házi pirosarany, kiskanál őrölt piros paprika, kiskanál bors őrölt, só
- Majoranna ízlés szerint a májra
- 25 dkg házi tarhonya
- Étolaj a készítéshez
Elkészítés

A húsokat kissé kilapítjuk, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben mindkét oldalukat egyenként elősütjük. A hagymákat felvágjuk, a zöldpaprikát is. A hozzávalókat külön szoktam elkészíteni, majd a végén összeforgatni. A gombát olajon lepírítom, sózom, kicsit borsozom, sokáig nem kell sütni. A májat jól megtisztítva forró olajba átsütöm, fröcsögni fog, fedő szükséges, végén sózom, rádobok egy kis vágott hagymát, ízlés szerint majorannát. A szalonnát lepirítom, zsírján megfonnyasztom a hagymát, zöldpaprikát, hozzáadom a piros aranyat, paradicsomot (ha nincs piros arany akkor 2 db paradicsomot az egy helyett) őrölt piros paprikát, egy kis vizet adok hozzá és a húsokat beletéve megpárolom. A borsót kicsit forró vízbe dobom, pár percre, ha zsenge, ha nem akkor tovább. Végén az egész kész hozzávalókat én össze szoktam forgatni. A tarhonyát hozzá, szokásos módon készítem. Mindig előpirítom olajon és forró vízzel felengedem, általában dupla mennyiségű víz szükséges, Fedő alatt párolom, ha szükséges pótolom a vizet.

Tipp: házi savanyúsággal vagy, friss salátával tálaljuk, én most saját kertünkből való bébi salátával tálaltam.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!