Friss fejes káposztából, friss paradicsomlével, sertéshússal, maradék chilis babbal, egy kitűnő egytál étel. Régi ételek ízei a bab miatt. Bár akkor hús nélküli babos káposzta, amely legtöbbször savanyú káposztából készítették. 70-80 évvel ezelőtt bizony volt, hogy ünnepi ebédnek számított.
Hozzávalók
- 1 db fejeskáposzta
- 1 liter paradicsomlé, friss paradicsomból készítve
- 60-70 dkg sertéslapocka
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- Zsír, vagy olaj igény szerint
- Rántáshoz egy evőkanál liszt
- Píros őrölt paprika, szemesbors, babérlevél
- Só
- Maradék mexikói chilis bab
Elkészítés
Felszeleteljük a káposztát, felkockázzuk a vöröshagymát, szalonnát. A húst szintén feldaraboljuk. A zsiradék egy részén megpirítjuk a szalonnát. Kiszedjük és a visszamaradt zsíron megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a húst, piros paprikát, a pirított szalonnát kicsit dinszteljük és felöntjük vízzel, hogy ellepje. Megfőzzük. Közben a káposztát igény szerint vízzel, sóval, szemesborssal, babérlevéllel főzzük. Külön készítjük a húst és a káposztát, mert nem egy a főzési idejük. Ha megfőtt a káposzta, készítsünk egy rántást, öntsük hozzá a leveshez. Öntsük hozzá a paradicsomlevet. Tegyük hozzá a kész húst. A mexikói chilis babot, ha van ilyenünk, vagy készítettünk ilyet azt csak a tálaláskor tegyünk ízlés szerint a tányérunkra. De el is hagyható.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!