Ez is egy finom almás süti. Nem nehéz elkészíteni. Lehet csak egyszerűen, amikor nem teszünk rá semmilyen krémet, csak alma, piskóta és kész.
Hozzávalók
- 1 kg alma reszelve
- 4 dl tej
- 1 csomag vanília puding
- 10 dkg vaj
- Cukor igény szerint az almára és a pudinghoz
- Fahéj ízlés szerint az almára
- 10 dkg tortabevonó csoki
- 4 tojásból piskóta tésztakészítés
Elkészítés
Az almát elkészítjük, jól kinyomkodjuk a levét. Ízesítjük cukorral, fahéjjal. Egy közepes tepsi aljára alufóliára terítjük az almát. Elkészítjük a piskótát a szokásos módon. Ráöntjük a masszát az almára, egyenletesen simítva. Megsütjük. A pudingot kevés tejben elkeverjük. A többi tejet cukorral forraljuk, fokozatosan adjuk hozzá az elkevert pudingot, folyton keverve főzzük. Végén keverjük hozzá a vajat, vagy margarint. Ha a tészta megsült, fordítsuk ki a tepsiből. Az almás fele ilyenkor felül van. A kész pudingot simítsuk el rajta egyenletesen. Hagyjuk kihűlni. Olvasszuk fel a csokoládét egy evőkanál étolajjal, öntsük rá a pudingra. Hagyjuk jól megdermedni. Szeleteljük, ahogy szeretnénk.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!