Lehetne töki pompos, vagy pizza, langalló. Egy krumplis kenyérféle tészta. Aminek a tetejét bármivel jól megpakolhatjuk. Lehet vékonyabbra is, akkor a hozzávalókat arányosan csökkentsük.

Hozzávalók
- 20 dkg főtt krumpli plusz a főző léből is
- 40 dkg liszt
- 1 tasak szárított élesztő, vagy 2 dkg friss
- Pici cukor
- Só
- 1 evőkanál szárított bazsalikom a tésztába gyúrva
- 2 dl főtt krumpli levéből plusz még víz ha szükséges
- 2 evőkanál kefir, vagy tejföl
- 2 evőkanál étolaj
Feltéthez
- 2 db lila hagyma
- 25 dkg sajt
- 10 dkg füstölt szalonna + kolbász igény szerint, vagy sonka
- Ketchup házi
- Friss bazsalikom igény szerint


Elkészítés
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, lágy, de nem ragacsos tésztát kell kapjunk. Kicsit lágyabb mint a kenyértészta. ¾ órát kelesszük. Sütőpapíros tepsibe nyújtjuk. A szalonnát apróra vágjuk, rászórjuk a tetejére és kissé elősütjük. Majd lekenjük a ketchuppal, ráreszeljük a sajtot, rárakjuk a kolbászokat apróra vágva és a hagymát is szeletelve.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!