Zalai erdők királya a vargánya és a rókagomba. Nyaranta frissen szedve, kiváló ételek készíthetők belőle. Őrizzük az ízeit télire is, megszárítva. Ez a leves is ezekből és némi nyers csiperkegombából készült, burgonyával.

Hozzávalók:
- ½ kg felkockázott burgonya
- 5 dkg szárított vargánya és rókagomba vegyesen
- 3 db friss csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- Só, bors, majoranna, tárkony, bazsalikom, ízlés szerint, 2 db babérlevél
- 1 teáskanál piros őrölt paprika
- Olaj, vagy zsír
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:

Zsiradékon megpároljuk a hagymát, paprikát, csiperkegombát, a piros őrölt paprikával együtt tegyük bele a fokhagymát és eresszük vízzel. Tegyük bele a burgonyát, a szárított gombákat, amit előzőleg hideg vízben áztassuk, rövid ideig. Főzzük addig, míg megfő a burgonya. Tetejét szórjuk meg petrezselyemzölddel.

Tipp: Tálalhatjuk, tejföllel, vagy készíthetjük tejfölös habarással is.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!