Jól esik már tavasz felé egy kis könnyed főzelék. Akár feltéttel, vagy nélküle. Igaz még csak mirelit a borsó, de így is finom.
Hozzávalók:
- 25-30 dkg zöldborsó
- 1 db friss karalábé
- 2 db kocka házi ételízesítő mirelit, vagy ennek hiányában, apróra vágott vegyes zöldség
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 3 dl főzőtejszín
- 2 kanál liszt a sűrítéshez
- Só, esetleg kevés bors
Feltétnek, húspogácsa:
- 30 dkg darált pulykahús
- Vöröshagyma apróra vágva, 2 gerezd fokhagyma, kávéskanál pirospaprika, só, bors
- 1 db áztatott zsemlye
- 1 db tojás
Elkészítés:
A főzelékhez a zöldségeket előbb megpároljuk kevés olajon, belerakjuk a borsót, karalábét, átforgatjuk, felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk és megfőzzük. A végén a lisztet belekeverjük a tejszínbe és egy kis főzeléklé hozzáadásával behabarjuk. A húspogácsa hozzávalóit egyszerűen összedolgozzuk, kilapítjuk és serpenyőben, olajban mindkét oldalát megsütjük.
Tipp: Tálaláskor szórjuk meg a főzeléket vágott petrezselyemzölddel.
JÓ ÉTVÁGYAT!