Van az úgy, hogy nem szeretnék sokat pepecselni a krémek készítésével, akkor jön szóba a készen vásárolt, amihez legtöbbször csak tejet kell hozzáadni és nem kell főzni sem. Ezt a mézes krémest is így készítettem el.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 3 evőkanál zsír
- 3 evőkanál méz
- 4 evőkanál tej
- 1 evőkanál kakaó, pici fahéjjal
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 csomag Házi krémes és ahhoz szükséges tej. /Használati utasítás szerint/
- Csokoládémázhoz: 10-15 dkg csokoládé bevonó és egy kanál étolaj.
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a fahéjas kakaóval, szárazon. A többi anyagot vízgőz felett felhevítjük a szódabikarbónával együtt. Majd egynemű tésztává gyúrjuk. Három cipót formálunk, kinyújtjuk és lisztezett tepsi hátán egyenként megsütjük. Elkészítjük a krémet a használati utasítás szerint és rákenjük a lapokra. Két lap között osszuk el. Bevonjuk csokoládémázzal. A bevonó csokoládét olajjal együtt vagy vízgőz felett olvasszuk, vagy a mikróban. Én legtöbbször a mikróban szoktam, amely rendkívüli odafigyelést igényel, az idő és a hőfokot illetően.
Tipp: bevonó helyett megszórhatjuk porcukorral is.
JÓ ÉTVÁGYAT!