Sárgarépa krémleves, amelyet izgalmassá tehet a narancs a frissen reszelt gyömbér. Semmi extra, csak egy kis tejszín. Finom, egészséges.
Hozzávalók:
- ½ kg sárgarépa
- 1 db narancs és egy kis citrom reszelt héja
- 1 evőkanál margarin
- 1 evőkanál reszelt gyömbér
- 1 evőkanál méz, igény szerint
- 1 evőkanál keményítő
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A sárgarépát felkarikázzuk, a margarinon megdinszteljük, felengedjük vízzel, picit sózzuk. Beleteszünk a gyömbérből a felét. Reszelünk a citromhéjból, narancshéjból. Puhára főzzük. Majd az egészet leturmixoljuk, mézzel, tejszínnel, keményítővel. Szükség szerint vizet adunk hozzá. Az egészet felforraljuk, hozzáadjuk a maradék gyömbért, a narancs levét és még a reszelt héját.
Tipp. Tálalhatjuk tejszínhabbal is.
JÓ ÉTVÁGYAT!