Egy kicsit pepecselős, de megéri, mert finom. Hozzá egy mártogatós és kész a könnyű ebéd, vagy vacsora. Ehhez most egy fokhagymás mártogatóst készítettem, melyet nagyon sokszor és régóta készítek. Nem kell hozzá sok hozzávaló, hamar kész is van. Önálló ételként is fogyasztható főtt burgonyával.
Hozzávalók:
- 2 db cukkini, közepes méretű
- 10-15 dkg sajt trappista
- 2-3 tojás, liszt, zsemlyemorzsa a panírozáshoz
- Olaj a sütéshez
Mártogatóshoz:
- 3 szelet füstölt szalonna
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál piros őrölt paprika
- Liszt a sűrítéshez
Elkészítés:
A cukkíniből hámozatlanul hosszanti irányban vékony szeleteket gyalulunk.
Kettőt keresztbe rakunk, teszünk a közepébe egy darabka sajtot, enyhén sózzuk a cukkinit, becsomagoljuk a sajtot, összetűzzük fogpiszkálóval, szokásos módon bepanírozzuk. Liszt, tojás, zsemlyemorzsa. Megsütjük olajban.
Mártogatós készítése: A szalonnát apró kockára vágjuk. A fokhagymát is. Megpirítjuk a szalonnát, rádobjuk a fokhagymát, vigyázzunk ne égjen meg, megszórjuk piros paprikával és azonnal felöntjük vízzel. Ha szükséges sózzuk. Jól beforraljuk. Liszttel sűrítjük. A csomómentesség érdekében, kevés vízben keverjük el simára a sűrítést.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!