Csirkemell omlós lesz, ha pácoljuk legalább egy éjszakán át. Joghurtba, kefirbe, tejfölbe, fűszerekkel, fokhagymával, ki hogy szereti. Olajon, vajon megpároljuk, majd lepirítjuk.
Hozzávalók:
- 8 szelet csirkemell
- Fél pohár joghurt
- 3 gerezd fokhagyma, zúzva
- Só, indiai fűszer keverék (Tandoori mix) opciós
- Vaj a sütéshez
- Zöldségek: cukkini, zöld spárga, káposzta, brokkoli, újburgonya, hagyma, kaliforniai paprika píros, sárga, petrezselyemzöld, és fiatal spenót levelek. Kétféle módon tálaltam, ehhez 2 dl tejszín a spárgához.
- Só, rózsabors
- Olaj a zöldségekhez
Elkészítés:
A csirkemellet kiszedjük a pácból, letörölgetjük és a felolvasztott vajon kezdjük párolni. Majd lepirítjuk, rászórunk még fokhagymát és a fűszerből is, figyelembe véve, hogy a pácban is volt, sózzuk, ha szükséges.
A zöldségekből a spárgát, brokkolit előfőzzük enyhén sós, szódabikarbónás vízben. A spárga azon része, amelyiknél frissen törik, azt nem kell hámozni, a szárát igen. A szár részből lehet készíteni a pürét úgy, hogy passzírozzuk át, hogy ne legyen szálkás. A burgonyát főzzük meg, kockára vágva és apróra vágott petrezselyem zölddel együtt süssük át még olajon. A zöldségeket szeleteljük fel, káposztát, hagymát, paprikákat csíkokra, a cukkinit kockára. Kezdjük el forró olajon sütni először a cukkinit, majd a káposztát, paprikát, hagymát, ha már megpirultak, dobjuk hozzá a brokkolit, spárgát s a fiatal spenótot is, sózzuk, forgassuk át egyet és kész.

Tejszínes, vajas spárgához vegyünk el a főzött spárgából. Egy kis kanálnyi liszttel, tejszínnel, vajdarab hozzáadásával készítsünk egy habarást ebbe forraljuk bele a spárgákat, pici sóval, pici borssal, forraljuk fel.

Kétféleképpen tálaltam, az egyik a spárga püré, a másik a tejszínes spárga. Az utóbbinak volt nagyobb sikere.

JÓ ÉTVÁGYAT!