Régi ízek, valamikor gyerekkoromban ettem ezt így. Ma is készítenek sokan kukoricalisztből, darából finomságokat, házi szilvalekvárral isteni.
Hozzávalók:
- 2,5 – 3.0 dl azaz egy nagy csészényi kukoricadara
- 2-3 evőkanál finomliszt
- Teáskanál szódabikarbóna
- Pici só, 1 kanál cukor
- 2 tojás
- 1 dl joghurt, 1 dl tejföl, 3 dl tej keverék
- 2-3 evőkanál étolaj
- Házi szilvalekvár, ízlés szerint
Elkészítés:
A kukoricadarát dupla mennyiségű vízben előfőzzük, pici sóval. Legyen kásaszerű.
Ha kihűlt keverjük össze a hozzávalókkal. Sűrűbb palacsintatésztának megfelelő kell legyen. Egy közepes tepsit jól zsírozzunk ki és öntsük ebbe, kanalazzunk a tetejére lehetőség szerint szilva vagy birs lekvárt. Süssük meg ropogósra.
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!