Ezt is mint annyi minden mást, sokféleképpen készítik. Én így készítem. Tartalmas akár egytál ételnek is megfelel.
Hozzávalók:
- 1 db kelkáposzta
- 2-3 db burgonya
- 2 pár virsli
- 10 dkg házi kolbász
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 db vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- Só, bors, köménymag, őrölt pirospaprika
- Zsír, vagy olaj
- 1 kanál liszt
- Tehetünk bele l db zöldhagymát is.
Elkészítés:
Zsiradékon kezdjük pirítani a szalonnát, erre szórjuk rá az aprított vöröshagymát, pároljuk meg, szórjuk rá a piros paprikát, engedjük fel vízzel. Rakjuk bele a felvágott kelkáposztát, a burgonyát, a zöldpaprikát, egy gerezd fokhagymát, sót, borsot, köménymagot. Főzzük nem teljesen készre. Ekkor készítsünk rántást az egy kanál liszttel, 2-3 gerezd fokhagymával és némi pirospaprikával. Főzzük tovább. A főzés befejezése előtt tegyük bele a felkarikázott virsliket, kolbászt és reszeljünk bele egy gerezd fokhagymát. Főzzük készre.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!