Amikor gyorsan szeretnék finomat enni, körbe nézek a hűtőbe, spájzba ebből is abból is csak maradékok vannak, csak összejön egy krémlevesnek való. Pirított, sajttal szórt zsemlye kockákkal kitűnő. Most ehhez még cukkinis feltétet is készítettem.
Hozzávalók:


- Zöldségekből lehet bármi: brokkoli, karfiol, karalábé, sárgarépa, petrezselyem gyökér, zöldje
- 2 db burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 2 dl kókusztej
- 1 dl tejszín növényi
- 2 evőkanálnyi margarin
- 2 db zsemlye
- 5 dkg sajt reszelve
- Cukkinis feltéthez. 2 db kisebb cukkini, 1 db tojás, 2-3 evőkanál burgonyapehely
- Só, bors igény szerint
- Olaj a feltét sütéséhez
- Tálaláshoz pár csepp tökmagolaj
Elkészítés:

Először a leves betétjét és a feltétet készítsük el. Nem tévedés nem használtam lisztet.
A zsemlyéket felkockázzuk, kevés margarinnal megpirítjuk, sajttal szórjuk a végén. A feltéthez a cukkinit legyaluljuk, sózzuk, kicsavarjuk, teszünk hozzá egy tojást és a burgonyapelyhet. Lapos korongokat készítünk és kevés olajon mindkét oldalát megsütjük. A leveshez a zöldségféléket megfőzzük, sózzuk. Leturmixoljuk a kókusztejjel, tejszínnel egy evőkanálnyi margarinnal. Ha sűrű lenne adjunk hozzá vizet és forraljuk fel.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!