Csupa zöldség. Kétféleképpen készítve, mielőtt még dúsítanám tejföllel, csipetkével, veszek ki belőle egy-két adagot a diétázóknak. Kókusztejet, kókuszzsírt használtam.


Hozzávalók
- 2 db friss karalábé
- 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 szelet zeller
- 1 db vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 csokor petrezselyemzöld
- Só, bors, 1-2 babérlevél
- ½ liter kókusztej
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 1 dl tejföl 1 dl tejszín keveréke
- 1 tojásból csipetke, annyi liszttel, amit felvesz

Elkészítés

A karalábét, répákat, zellert, petrezselyem zöldet felaprózzuk. Kókuszzsírban megpároljuk, sózzuk, felöntjük kb. másfél liter vízzel. Bele rakjuk egészben a hagymát, zöldpaprikát, babérlevelet, borsot. Megfőzzük. A végén hozzáadjuk a kókusztejet és hagyjuk felforrni. Ezután veszünk ki belőle egy-két adagot a diétázóknak. A többihez hozzáadjuk a tejföl, tejszín keveréket. Felforraljuk, a forrásban lévő leveshez adjuk a csipetkéket, vagy galuskát, vagy akár kész csigatésztát igénynek megfelelően.

JÓ ÉTVÁGYAT!