Csak egyszerűen készítve, pár hozzávalóval. Lehet húshoz is, de lehet tojással, vagy bármivel. Tavasszal március végén, sőt közepétől zsenge hajtások szedhetők a lelőhelyeken. Ilyenkor biztonságban tudjuk szedni, nem tévesztjük össze a gyöngyvirág levelével, ami mérgező., mivel még az nem hajt erőteljesen legalábbis még nem láttam.
Hozzávalók
- 1 nagy csokor medvehagyma
- 2 db burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 4 dl tej (fele tejszín, vagy tejföl)
- Só
- 1-2 evőkanál étolaj
Elkészítés
A vöröshagymát megdinszteljük, a medvehagymát összevágva rádobjuk a hagymára, kicsit azt is átforgatjuk. Megsózzuk, felengedjük 1-2 dl vízzel. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és megfőzzük. A felét leturmixoljuk, vagy az egészet, ha úgy szeretnénk. Én csak felét, a másik felében hagyom a nagyobb darabokat. A tejes keverékbe, ha szükségesnek látjuk a sűrítést keverjünk bele egy kanál lisztet és behabarjuk.
Tipp: Bármi feltéttel kínálhatjuk. Tálaláskor megszórtam friss vágott medvehagymával.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!