Tésztája egy kicsit másképpen készül. Kerül bele élesztő. Pihen egy keveset a gyúrás után. Különösebben nem készült hozzá öntet. Medvehagyma pestó az igen, még tavasszal készített, saját gyűjtésű medvehagymával.
Hozzávalók
- 2 csésze liszt (2,5 dl x 2)
- 3 db közepes főtt krumpli
- 1 dkg élesztő
- 1 evőkanál zsír
- 2 db tojás
- 1 evőkanál tejszín
- 30 dkg csirkemell darálva
- Fél fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma
- Só
Elkészítés
Megfőzzük a burgonyát sós vízben. A csirkemellet a vöröshagymával, fokhagymával kicsit megpároljuk. Végén keverjünk hozzá tejszint, tojást, de ne legyen meleg a hús. A liszthez adunk sót, élesztőt rámorzsoljuk, hozzáadjuk a zsírt, burgonyát, amit jól összetörtünk. Ezeket összegyúrjuk, ha szükséges a burgonya főző levéből adhatunk hozzá. 15 percet pihentessük. Nyújtsuk vékonyra. Formákat készítsünk, töltsük meg hússal, jól zárjuk össze őket. Formázhatunk derelyeformával, vagy egyszerűen lehet gombócokat is akár. A megmaradt végeiből nudlikat készíthetünk. Forrásban lévő vízben megfőzzük. Ha a tészta feljön a víz tetejére az még nem jelenti, hogy megfőtt. Még kell neki további főzés. Legjobb ha kiszedés előtt egyet megkóstolunk, hogy megfőtt-e. Megolvasszuk a pestónkat, még egy kis olíva olaj hozzáadásával és ezt tegyük rá a tésztánkra úgy, hogy mindenhol bevonja.
Tipp: Jól megy hozzá egy kis parmezán sajt
JÓ ÉTVÁGYAT!