Merész gondolat, hogy gombával, de telkünkön sok-sok gyűrűs tuskógomba termés volt, amelyet készre sütve fagyasztóba raktam. Mindegyiket szeretjük külön-külön is. Együtt burgonyával, sajttal gazdag lett.
Hozzávalók
- 2 db padlizsán
- 1 kg főtt burgonya (héjában)
- ½ kg gomba párolva, sütve
- Fokhagymasó igény szerint
- Olaj a sütéshez igény szerint
- 25 dkg sajt
- ½ liter tej
- 1 evőkanál liszt
- 10 dkg margarin
- Só, bors, szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
A burgonyát héjában megfőzzük. Megtisztítjuk, lekarikázzuk. A gombát hagymával olajon megpároljuk. A padlizsánokat meghámozzuk, leszeleteljük vékonyra, sózzuk. Kicsit állni hagyjuk, kinyomkodjuk a vizet belőle. Majd fokhagymasóval, olajjal megkenjük és erős lángon félkészre sütjük. Készítünk egy besamel mártást. A lisztet margarinon, zsemlyeszínűre pirítjuk. Felengedjük a tejjel sózzuk, borsozzuk, teszünk bele szerecsendiót, akár őröltet, vagy reszeljünk bele egy mokkás kanálnyit. Forraljuk fel. Egy jénai tálat kenjünk ki margarinnal, rakjunk bele egy sor főtt karikázott burgonyát, a gombát is terítsük rá, a reszelt sajt felét szórjuk rá. Erre rakjuk a sült padlizsánokat, még egy sor burgonyát. Öntsük rá a mártást, szórjuk rá a sajt másik felét. Süssük meg.
Tipp. Adhatunk hozzá házi savanyúságot
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!